Črni medved: "lastnik" Severne Amerike

Črni medved: “lastnik” Severne Amerike

Čeprav nam povedo, da v Severni Ameriki obstajajo medvedi, si predstavljamo znameniti grizli, resnica je, da ta geografija ne živi v teh širinah. In ali je "lastnik" regije črni medved. Vse o njem vam bomo povedali v naslednjem članku.

Značilnosti in habitat ameriškega črnega medveda

Ta mesojedec sesalec je najpogostejši sesalec v Severni Ameriki in je mogoče najti iz Kanade in Aljaske v Mehiko. Raje gozdovi in ​​gore, kjer najdejo dobro hrano in se skrijejo med jamami in drevesi.

Kot že ime pove črni medved Na večini telesa ima temno krzno, razen rdečega ali rdečega rjuha. Nekateri osebki imajo lahko rjave, cimetove ali čokoladne dlake, zlasti tiste, ki živijo v zahodnih Združenih državah. V številnih nacionalnih parkih, kot so Yosemite, Yellowstone ali Velika dimljena gora, lahko najdemo populacije do 500 posameznikov.

Vsako leto razkrije lase in njena debela koža ščiti pred insekti. Lahko meri do dva metra in tehta približno 150 kilogramov v povprečju, čeprav so ženske manjše in tanjše od moških.

Njegove oči so majhne in njegova vizija ni zelo dobra, čeprav lahko razlikuje barve, medtem ko sta občutek za vonj in uho precej razvita. Njena dolga gobec omogoča, da dobi hrano med drevesi, listi in vejami.

Navade, hranjenje in razmnoževanje črnega medveda

Za razliko od drugih medvedov, ameriški črni ne stoji na "strogem" načinu, temveč ostane v stanju zaspanosti skozi zimo, medtem ko živi na maščobah, ki so se jeseni nabrali … Lahko jeste do 20.000 kalorij in nekaj litrov vode dnevno, preden se skrijete v jamo!

Ko se hladni meseci končajo, se usmerijo proti dolinama in povprečnim nadmorskim višinam za dostop do svetlobe in toplote sonca. Ko se poleti napredujejo, izberite gozdove, kjer se lahko zaščitite pred visokimi temperaturami.

Kar se tiče svoje hrane, je vseobsevna, čeprav Prispeva predvsem zelenjavo, jagode, želod, trave, sadje in zelišča. Prav tako porabi mravlje, termite, čebele ali osa, ki jih zazna in ulovi z dolgim ​​gobcem. Veliki oboževalec medu in poleti se približuje reki, da lovijo lososa v polnem skoku.

Ta medved je odličen plavalec in se lahko vzpenja po drevesih z impresivno agilnostjo. Na ta način uide nevarnosti, predvsem lov na človeka. Poleg tega ima sposobnost, da hodi po svojih dveh zadnjih nogah ali sedi na skalo, prtljažniku ali kamnu za počitek.

Črni medved je osamljen skoraj vse leto, razen pri občasnih srečanjih na območjih z veliko hrane, v času segrevanja in razmnoževanja, in ko mati skrbi za mladiče (moški ne sodeluje pri tej nalogi).

Parjenje poteka med maju in junijem, nosečnost pa traja približno sedem mesecev, vendar se ne začne takoj po kopulaciji. Ženske opravljajo zakasnjeno implantacijo ovul, tako da se rojstva pojavijo jeseni.

Vsako leglo je sestavljen iz enega ali dveh mladičkov, rojenih brez las, slepih in s približno 350 gramov teže. Mati jih neguje, da sedijo osem mesecev, in od tam pustijo, da se naučijo loviti, se dobro zabavajte in pobegnite pred plenilci (vključno z volkom, puma in rjavim medvedom).

Mati zapustijo eno leto in pol ali ko so "prestali" vse materinske lekcije, na katerih bo odvisno njihovo preživetje.

Oglejte si video: Sasvim naravno: Prvi komšija – medved

Like this post? Please share to your friends:
Dodaj odgovor

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: