Slon: značilnosti, vedenje in habitat

Slon: značilnosti, vedenje in habitat

Slon je eden največjih sesalcev, ki obstaja na svetu, in v zemeljski sferi nedvomno zaseda prvo mesto. To ni niti več niti manj,potomci vrste mamutov in mastodonov: kolosej ledene dobe.

Ta žival spada v skupino pachyderms, ki vključuje vse tiste sesalce, ki imajo lastnosti, kot so rastlinsko hranjenje, debela in trda koža, velika velikost in teža. Zato so v to skupino vključeni tudi nosorog, divji prašiček in norček.

Slon in njegove značilnosti

Poleg svoje velike velikosti, ki lahko celo presega 4 metre višine, slon ima druge zelo presenetljive fizične značilnosti. Na primer, njegova teža lahko doseže do ene tone. Ko se otrok rodi, ponavadi tehta okoli 100 kilogramov.

Slon je ena najdaljših živih živali na planetu. Lahko doseže 70 let in je bil zabeležen ujetni vzorec, ki je umrl pri starosti 86 let. Druge zelo zanimive značilnosti slona so naslednje:

  • Hitrost: 40 km / h.
  • Obdobje nosečnosti: 22 mesecev.
  • Reproduktivna starost: od 12 let do 50 let.

Njegov trup nima kosti in ga uporablja za zbiranje hrane, oddaja zvoke in identificira vonjave. To je zelo uporabno orodje. Po drugi strani, njegova ušesa ne omogočajo le zaznavanja zvokov okolja ampak tudi za uravnavanje telesne temperature.

Diet

Slon je rastlinojeda žival. Njegova prehrana sestoji iz lubja in listov dreves in grmovnic, zelišč in plodov. Potrebno je preživeti 16 ur dnevno, da se prehranjuje, da bi lahko živel. To pomeni, da lahko v tem času porabijo do 250 kg hrane.

Vaše telo lahko obdeluje samo 50% tega, kar jeste, zato morate počasi in postopno izvajati svojo prehrano. Zdaj, da dokončate svojo prehrano, slon mora hidratirati v velikih količinah. Pravzaprav, ko prinesete prtljažnik v vodo, lahko pijete do 15 litrov hkrati.

To je treba omeniti Slonova teleta preživijo do 4 leta, ki se hranijo le na materinem mleku da se lahko pravilno razvija in razvija. Zaradi tega je zelo jasno, da se vsak vidik življenja tega živalskega sveta proporcionalno razvija: počasi, a zagotovo.

Vedenje

Slon Skupina je pakirana z matriarhalno organizacijo. To pomeni, da je skupina sestavljena iz mladih žensk in mladih in jo vodi starejša ženska. Običajno ne rotirajo svojih članov in se drug drugemu priznavajo do konca svojega življenja. Samci so neodvisni, razen, ko pride do trenutka parjenja.

Ko je žival že prestar ali bolan, ga čreda poskuša pomagati vstati, dokler se žival ne more več vzdržati; potem se zbere, da bi ga spremljal. Ko umre, sloni manifestirajo različna obnašanja, kot so:

  • Dvignite prtljago, ko stojite, v drži, ki označuje napetost.
  • Daj trupi trupli s prtljažnikom, kakor tudi vrvice, listje ali veje na ostanke.
  • Ostanite zraven trupla, dokler se ne začne gnitje.

Ta živalohranja stalno in pozitivno interakcijo z njeno čredo. Ženske so še posebej družabne med seboj – in na splošno kažejo veliko empatije. Imajo velik občutek sodelovanja in druženja. In kako bi bilo drugače, vedno poskušajte zaščititi drug drugega.

Habitat

Sloni običajno naselijo vedno okoli vodnega vira. Ne samo, da bi pili, temveč zato, ker se morajo kopati, da zaščitijo kožo pred soncem in toploto. V tem smislu so ti sesalci v valovitem blatu radi in se prenašajo s prahom, da bi preprečili učinke sončnih žarkov ali ugrize žuželk.

Potrebujejo veliko prostora za razvoj; Poleg tega običajno ne ostanejo na istem mestu dolgo časa. Te živali so vrtnarji narave. Ko se selijo, razpršijo seme in to spodbuja rast vegetacije v različnih conah.

Sedaj, odvisno od vrste, se pokrajina spreminja. Na primer, afriški sloni živijo v tropskih gozdovih, travnikih, rečnih dolinah, močvirjih in savavah, Aziji pa živijo tropski gozdovi. Vendar, danes sloni so morali vstopiti v svetišča in zaščitena območja.

V nevarnosti izumrtja

Največja grožnja tej vrsti je človek, ki nikoli ne preneha uničiti svojega naravnega habitata ali ga loviti za trgovino s slonovino in drugimi nameni. In kljub dejanju aktivistov in ljubiteljev živali, je še vedno veliko, kar je treba storiti v zvezi z njihovo zaščito. Da bi ustvarili zavest, je bilo ugotovljeno, da je 12. avgusta dan Elephant.

Oglejte si video: Slon Trupko – Dečija območje

Like this post? Please share to your friends:
Dodaj odgovor

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: